www.grifk.fi/jaakiekko

In English På Svenska Etusivu

IFK Grankulla Hockey

 

 

IFK Grankulla on Kauniaisissa toimiva amatöörijääkiekkoseura, jonka joukkueissa, urheilukoulussa ja kiekkokoulussa on mukana 751 pelaajaa, 2 ammattivalmentajaa 46 koulutettua osa-aikavalmentajaa, 60 muuta toimihenkilöä ja heidän perheensä. 

Seuran toimintaa pyörittävät perinteisen urheiluseuran tapaan pelaajat ja heidän perheensä, yhteisesti sopimiensa pelisääntöjen pohjalta. Yhdentoista kuukauden jääharjoituskauden aikana he järjestävät ohjattua toimintaa noin 100 tuntia viikossa. Tukenaan vapaaehtoisilla on kaksi ammattivalmentajaa ja puolipäiväinen toimistonhoitaja. Mukaan lukien kesäharjoittelu, seuramme valmentajien ja ohjaajien pitämä aktiivinen tuntimäärä on vuodessa 4400 h. Näin laskettuna IFK Hockey rf järjestää henkilökohtaisia ohjattuja liikuntatunteja 132 000 h vuodessa.  

Peli- tai harjoittelupaikka seurassa tarjotaan kaikille joukkueiden ja seuran pelisääntöihin sitoutuville pelaajille. Laaja joukkuetarjonta mahdollistaa pitkän yli 60 vuotta kestävän uran omassa seurassa tai lähialueen yhteistyöseurassa, lähellä kotia.

Seuran ammativalmentajien johdolla laaditussa urheilutoiminnan linjauksessa ovat mukana myös kasvatukselliset ja terveyskasvatukselliset tavoitteet, jotka rakentavat seuran toimintakulttuuria ja kasvattavat pelaajaa toimimaan osana joukkuetta ja yhteiskuntaa.

Laadukas harjoittelu koulutettujen valmentajien johdolla takaa pelaajaa kehittävät vaikutukset harjoituksissa. Harjoittelulla ja kaikkensa yrittämisellä on suorat vaikutukset onnistumisten määrään peleissä. Onnistumiset peleissä taas takaavat innostuksen säilymisen harrastukseen ja liikunnallisen elämäntavan. Liikunnallinen elämän tapa tuo terveyttä ja jaksamista elämän haasteissa. Tämän vuoksi lasta ja nuorta kannattaa ohjata ja kannustaa harjoittelemaan rajojaan kokeillen.

GrIFK on jääkiekon Nuori Suomi-sinettiseura, jossa kaikille alle 13-vuotiaille seuran ja joukkueen pelisääntöihin sitoutuville tarjotaan tasapuoliset mahdollisuudet harjoitella ja pelata jääkiekkoa oman taitotason mukaisella sarjatasolla. Sarjatason päättävät valmentajat.

C-junioreissa joukkueet siirtyvät valtakunnalliseen sarjatoimintaan ja harjoittelun vaatimukset kovenevat. Silloin myös pelaajat saavat kokemusta varsinaisesta kilpaurheilusta. C-juniori-ikäisenä pelaajat voivat valita haluavatko pelailla jääkiekkoa harrastekiekkojoukkueessa, Grani Gubbarnassa  tai seurayhteistyön kautta muissa lähiseurojen harrastejoukkueissa, tai pyrkiä mukaan määrätietoisesti harjoitteleviin GrIFK tai SM-sarjassa pelaavaan HIFK C-joukkueeseen, jotka toimivat kilpailullisin tavoittein.

Huolimatta C-, B-, A- ja edustusjoukkueiden kilpailullisista tavoitteista joukkueiden ensisijaisena tavoitteena ei ole kehittää ammattipelaajia. Joukkueiden harjoittelussa keskitytään laatuun. Määrällisesti GrIFK-joukkueet harjoittelevat niin, että opiskelu ja siviilityön kunniallinen hoitaminen pelaamisen ohessa on mahdollisia.

Perheen yhdessä harrastama liikunta, seuran laadukas valmennus, muiden lajien harrastaminen jääkiekon rinnalla ja pelaajan henkilökohtainen harjoittelu kuitenkin takaavat pelaajalle kaikki mahdollisuudet myös ammattilaisuralle. Ammattilaisena Granissa junioreina pelanneita pelaajia ovat mm. Niko Hovinen, Jarno Koskiranta, Toni Söderholm, Niklas Hagman, Jani Lajunen ja Ville Uusitalo. Lisäksi naisten maajoukkueen monivuotinen kapteeni Emma Laaksonen pelasi juniorivuotensa Kauniaisissa.

 

Copyright © IFK Grankulla Ishockey rf