www.grifk.fi/jaakiekko

In English På Svenska Etusivu

Valmennus

GrIFK:n joukkueiden valmennus perustuu seuran valmentajien yhdessä laatimaan kirjattuun urheilutoimintalinjaukseen. Tämän portaittaisen linjauksen pohjalta joukkueiden valmentajat yhdessä seuran valmennuspäällikön kanssa tekevät joukkueille kauden urheilutoimintasuunnitelma.

Linjauksessa ovat mukana myös kasvatukselliset ja terveyskasvatukselliset tavoitteet, jotka luovat seuran toimintakulttuuria ja kasvattavat pelaajaa toimimaan osana joukkuetta.

Valmennuksen peruskivenä on pitkäjänteisyys, jonka ensisijaisena tavoitteena ei ole kehittää ikäkausihuippuja, vaan hyödyntää lapsen kehityksen herkkyyskaudet loppuun asti. Näin vältämme pelaajien loppuun palamisen ja varmistamme kaikille pitkän uran pelaaville vankan lajitaidon. Tutkimuksen mukaan 80% ikäkausihuipuista katoaa kilpaurheilusta ennen huippusuoritusikää. (Vorontsov 2002)

GrIFK on jääkiekon Nuori Suomi-sinettiseura, jossa kaikille alle 13-vuotiaille tarjotaan tasonsa ja intohimonsa mukaiset mahdollisuudet harjoitella ja pelata jääkiekkoa.

Seuramme kannustaa pelaajia monien eri lajien harrastamiseen. Joukkueiden järkevillä yhteistapahtumamäärillä luomme mahdollisuuksia myöhäiselle lajivalinnalle. Myöhäinen lajivalinta tuottaa huippusuoritusiässä selkeästi parempia urheilijoita. (Norris 2004)

 

 

Joukkueidemme harjoitusmäärät myöskin vaativat pelaajiltamme paljon muiden lajien harrastamista ja omatoimista liikkumista jääkiekon ohessa. Tässä asiassa suuri vastuu on lapsen vanhemmilla. Lapsi tarvitsee liikuntaa viikossa 20 tuntia .

C-junioreissa harjoittelun vaatimukset kovenevat ja pelaajat saavat kokemusta kilpaurheilun lainalaisuuksista. Vanhempana C-juniori-ikäisenä pelaajat saavat valita haluavatko pyrkiä seurayhteisön kilpajoukkueesiin vai vain pelailla harrastekiekkojoukkueissa.

Huolimatta C-, B-, A- ja edustusjoukkueiden kilpailullisista tavoitteista joukkueiden ensisijaisena tavoitteena ei ole kehittää ammattipelaajia. Tästä johtuen joukkueiden harjoittelussa satsataan laatuun. Määrällisesti joukkueet harjoittelevat niin, että opiskelu ja siviilityön kunniallinen hoitaminen ovat mahdollisia. Laadukas valmennus, HIFK-yhteistyö  ja pelaajan henkilökohtainen harjoittelu kuitenkin takaavat pelaajalle kaikki mahdollisuudet ammattilaisuralle, mikäli hänellä on siihen edellytyksiä ja halua.

Opeteltavat asiat vuosittain alla olevasta urheilutoimintalinjauksesta:

 
Valmennuksen arvot ja tavoitteet - VIHREÄ SYDÄN:
 
Liitetiedosto: grifk_vihre_sydn.pdf

 

 
 
 
 
 
 
 
Copyright © IFK Grankulla Ishockey rf